hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaza mı, sabotaj mı? İran Genelkurmay Başkanlığı ön raporu yayımladı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran Genelkurmay Başkanlığı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin ön raporu yayımladı. Ön raporda, kaza yapan helikopterin parçalarında kurşun veya benzeri harici cisim izine rastlanmadığı belirtilirken, kule ile yapılan görüşmede ise şüpheli bir durum olmadığı kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın ölümündeki sır perdesi henüz aralanamadı. İran Genelkurmay Başkanlığı düşen helikoptere ilişkin ön raporunu yayımladı. İran’ın Resmi Haber Ajansı IRNA, Genelkurmay Başkanlığı’nın hazırladığı raporun detaylarını paylaştı.

    Olay sonrasında edinilen bilgi ve bulguların yer aldığı raporda, helikopterin parçalarında kurşun ya da benzeri bir cisme rastlanmadığı, düşme esnasında ise yangın çıktığı belirtildi. Reisi ve Abdullahiyan’la birlikte 9 kişinin ölümüne neden olan olayda, helikopterin belirlenen rotanın dışına çıkmadığı, pilotun da düşmeden bir buçuk dakika önce diğer iki pilotla iletişime geçtiği raporda kaydedildi. Bir diğer tartışma konusu ise düşen helikoptere geç ulaşılması oldu.

    İran Genelkurmayı tarafından hazırlanan rapora göre, bölgenin engebeli yapısı ile havanın soğuk ve sisli olmasından kaynaklı çalışmaların uzadı. Kontrol kulesi ile yapılan görüşmelerde herhangi bir şüpheli duruma rastlanılmadığı belirtilen ön raporda, bazı verileri değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyaç olduğu kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow