hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaza öncesi son temas! ‘Rahatsız olanlar var’

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi dün kaza öncesi önemli bir resmi temasta bulundu. Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Azerbaycan sınırında ortak gerçekleştirilen baraj projelerinin açılışın gerçekleştirdi.  Liderler, Azerbaycan ile İran arasındaki yakınlaşmadan bazı ülkelerin rahatsız olduğuna vurgu yaparak iş birliğinin genişleticiyi mesajlarını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kazadan dakikalar önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelmişti. Liderler iki ülkenin ortaklaşa yaptığı barajların açılışını yaparak bölgedeki denklemi değiştirecek tarihi bir adımı attı.

    Bölgede İran-Azerbaycan iş birliğinin güçleneceği mesajları verildi. Reisi ve heyetinin kaza öncesi kaydedilen son görüntüleri bu açılışta kaydedildi. Helikopter kazası öncesi Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Aras Nehri üzerindeki Hudaferin Barajı’nın açılışı için bir araya geldi.

    Azerbaycan-İran sınırında yapılan görüşmede, Aliyev ve Reisi ortak projenin iki halk ve devlet için büyük önem taşıdığını belirtti. Reisi, konuşmasında Azerbaycan ile iş birliğine bazı ülkelerin hoş bakamadıklarını söyledi. Baraj açılışlarının Azerbaycan ile iş birliğinin gerçekleştirmesinin öncüsü olacağı mesajını verdi. Reisi, önemli olan "Devletlerimiz ve halklarımız için iyi olanı hayata geçirmiş olmamız" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aliyev ise konuşmasında iş birliğinin İran-Azerbaycan ilişkileri açısından tarihsel olduğunu vurguladı. İki ülkenin güçlü bir irade ortaya koyduğunu kaydetti. Aliyev rahatsızlık duyanlara tepki gösterdi. İran-Azerbaycan ilişkilerinin bölgenin istikrarı için önemli şartı olduğunu ifade etti.

    Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopter bölgeden havalanmasından bir süre sonra kaza yaptı.

    Helikopterde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Reisi'nin Tebriz Temsilcisi Ayetullah Ali Haşim olduğu ortaya çıktı. Azerbaycan sınırındaki resmi törende kaydedilen görüntüler İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin kaza öncesi çekilen son görüntüleri olarak kayda geçti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow