Kelaynakları bulana ödül

IŞİD'in Palmira antik kentini ele geçirmesinin ardından dört kelaynağın da tehlike altında olduğu açıklandı. Yetkililer, kuşları bulana ödül vereceklerini duyurdu.
Suriye'de antik kent Palmira'nın IŞİD tarafından ele geçirilmesiyle dünya mirasının yanı sıra koruma altında olan dört kelaynak da tehlikeye altında. Yetkililer, kuşları IŞİD'den önce bulanlara ödül vaat ediyor.
Hürriyet'te yer alan habere göre,2002 yılında küçük bir koloni halinde bulunan ve koruma altına alınan kelaynakların akıbeti hakkında bir bilgi bulunmuyor. Kelaynakların bakımını yapan bekçinin IŞİD'in kenti ele geçirmesi üzerine görevini bırakıp şehri terk etmesiyle kuşlar sahipsiz kaldı. Yetkililer, kuşlar hakkında bilgi getirenlere bin dolarlık ödül verileceğini açıkladı.
İngiliz BBC'ye açıklama yapan bir kuş bilimci 'Zenobia' isimli dişi kelaynağın bulunmasının çok önemli olduğunu belirtti. Zenobia kışın Etiyopya'ya göçen kelaynaklar arasında rotayı bilen ve koloniye yol gösterecek konumda olan tek kuş. Kuş bilimciler bu türün Suriye'de yok olmasından endişe ediyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump talimatı verdiğini duyurdu: Alcatraz hapishanesi yeniden açılacak! "Daha fazla müsamaha göstermeyeceğiz"
Kuzey Kore lideri Kim tank fabrikasını gezdi: 'Modern savaş' vurgusu...
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?