"Kerry, Erdoğan ile görüşecek"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin beklendiğini söyledi.
Bu hafta sonu yurtdışı seyahatine çıkacak Kerry'nin ilk durağı 6 Nisan Cumartesi günü İstanbul olacak. Kerry'nin, burada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinde, "Suriye, Türkiye ile İsrail ilişkileri ve Ortadoğu barış süreci" gibi ikili ve bölgesel bir dizi konu ele alınacak.
Nuland, günlük basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ziyaretinin ayrıntılarıyla ilgili soru üzerine, Bakan Kerry'nin Başbakan Erdoğan ile görüşmesini beklediklerini belirtti.
Kerry'nin, Erdoğan'ın Gazze ziyaretini gündeme getirip getirmeyeceğine dair soru üzerine Nuland, görüşmede Ortadoğu ile ilgili her konunun konuşulacağını kaydetti.
Nuland, başka bir soru üzerine, geçmişte Türk yetkililere Hamas ile herhangi bir temasın barış ve istikrara yarar sağlaması ve Ortadoğu Dörtler Grubu'nun ilkelerinin gerekli ön şart olarak yinelenmesi şekilde olması
gerektiğini ifade ettiklerini söyledi.
Nuland, bir soruya da "Türkiye'nin Filistinliler üzerinde önemli etkisi var. Filistin'in tüm kesimlerini Ortadoğu Dörtler Grubu'nun prensiplerini kabul etme ve bu yönde ilerlemeyi teşvik etme kabiliyetine sahip" yanıtını verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…
Trump'tan ikinci başkanlık dönemine ilişkin açıklama: 100 günde 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik!
İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintisinin nedeni ne? İşte öne çıkan 4 senaryo...