Kerry Ürdün'de Filistin sorununu da ele aldı

Ortadoğu'da yaşananların gündemde geri plana ittiği Filistin-İsrail sorunu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Ürdün ziyaretinde ele alındı. Kerry, Amman'a iner inmez önce Mahmud Abbas ile görüştü. Kerry'nin daha sonra bir araya geldiği Kral Abdullah ise, sorunun iki devlet temelinde çözümü çağrısı yaptı.
Ürdün Kralı Abdullah, Filistin-İsrail sorununda iki devletli çözüm temelinde aşama katedilmesi gerektiğini söyledi.
Netanyahu'dan Filistin'e müzakere mesajı
Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral Abdullah, resmi temaslarda bulunmak üzere ülkeye gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'yi kabul etti.
BM Genel Sekreteri: "İsrail'in yerleşim politikası uluslararası hukuka aykırı"
Kral Abdullah, görüşmede "Filistin-İsrail sorununda iki devletli çözüm temelinde aşama katedilmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.
Terörle mücadele ve Suriye krizinin de ele alındığı görüşmede Kral Abdullah, 12 Şubat'ta gerçekleştirilen Münih Güvenlik Konferansı'nda alınan kararlar doğrultusunda hareket etmenin önemini vurguladı.
Önceki gün Ürdün'e gelen Kerry, başkent Amman'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmede Filistin'deki son durumu ele almıştı.
ABD gözetimindeki Filistin-İsrail barış müzakereleri 2014 yılında durmuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?