Kiev, BM'den Barış Gücü istedi

Kiev, BMden Barış Gücü istedi
expand

Ukrayna yönetiminin doğudaki kentlerde silahlı Rus yanlısı eylemcilere verdiği ultimatoma uyulmadı. Eylemciler işgal ettikleri binaları terk etmiş değil. BM Barış Gücü isteyen Kiev, bu bölgeler için referandum sinyali verdi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Ukrayna Cumhurbaşkanı Turçinov, üstü kapalı federasyon olasılığını dillendirdi. Ancak bölgesel bir referandumdan ziyade, ülke çapında referanduma sıcak bakabileceklerinin mesajını verdi. Turçinov, "25 Mayıs'ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında referandum yapılırsa, Ukraynalılar ülke bütünlüğünden yana olacaktır" diye konuştu.

Turçinov, Birleşmiş Milletler Barış Gücünden de yardım istedi. Ancak böyle bir hamle için Güvenlik Konseyi onayı gerek. Rusya, Konseyin veto hakkı olan daimi bir üyesi.

Krizin başlangıcından bu yana Perşembe günü bir ilk gerçekleşecek. Avrupa Birliği, Amerika, Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları Cenevre'de biraraya gelecek.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow