Kilise saldırganının idamı istendi

Kilise saldırganının idamı istendi
expand
KAYNAKAA

ABD'de Güney Carolina'da geçen yıl siyahların gittiği bir kiliseyi basarak 9 kişiyi öldüren 22 yaşındaki Dylann Roof için idam cezası istendi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

ABD Adalet Bakanlığı, Güney Carolina eyaletinde siyahların gittiği tarihi kilisede geçen yıl 9 kişiyi silahla öldüren 22 yaşındaki Dylann Roof için idam cezası istedi.

Büyük jüri, siyahların kilisesine saldıran Roof'a yönelik suçlamaya karar verdi

Federal savcıların idam cezası istemiyle ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Loretta Lynch, bakanlığın ilgili tüm yasal gerekçeleri göz önünde bulundurarak böyle bir karar aldığını duyurdu.

Obama kilise saldırısında öldürülen papazın cenazesinde ilahi okudu

Lynch açıklamasında, “İşlenen suçun doğası ve verdiği zarar neticesinde böyle bir karar alındı” ifadesini kullandı.

ABD'de ırkçılığı simgeleyen konfederasyon bayrağı indiriliyor

Federal davanın ne zaman başlayacağı belirsizliğini korurken, Güney Carolina savcıları daha önce Roof için idam talep ettiklerini açıklamıştı.

Eyaletteki davanın gelecek yılın başında başlaması bekleniyor. Dylann Roof, Charleston kentinde geçen yıl 17 Temmuz’da siyahların gittiği tarihi Emanuel African Methodist Episcopal Kilisesindeki 9 kişiyi öldürmüştü.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Olayın ardından kaçmaya çalışan Roof, Kuzey Carolina eyaletinde yakalanmıştı.

Roof, aralarında nefret ve adam öldürmenin de bulunduğu 33 ayrı suçtan yargılanıyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow