KKTC'deki yangını sağanak yağış söndürdü

KKTC’nin Karpaz yarımadasında salı günü başlayan ve önü alınamayan yangın 5’inci gününe girdiği dakikalarda, gece yarısı başlayan sağanak yağmurla kısa sürede söndü.
Karpaz yarımadasında 20 bin dönüm orman ve makilik alanın yanmasına neden olan yangın, Türkiye, İsrail, İngiliz üsler bölgesi ve Rum yönetiminden 11 hava aracının müdahalesi ve karadan da söndürme ekiplerinin çabalarına rağmen devam ediyordu. Havadan söndürme çalışmalarının sürdüğü gündüz saatlerinde kontrol altına alınan yangın, akşam yeniden güçleniyordu.
Yetkililerin önceki akşam, su tankeri ve iş makinesi sahiplerine acil yardım çağrısı yaptığı saatlerde Girne’de sağanak yağmur başladı. Hürriyet'ten Ömer Bilge'nin haberine göre gece yarısı kuvvetlenen ve sabahın erken saatlerine kadar aralıklarla devam eden sağanak yağmur, yangının devam ettiği, Beşparmak Dağları eteklerindeki Tatlısu, Mersinlik ve Ağıllar köylerinde alevleri kısa sürede söndürdü.
FUAT OKTAY’DAN MESAJ
KKTC’yi önceki gün ziyaret eden ve yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da ‘Geçmiş olsun’ mesajı yayınladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dünyanın en mutlu şehirleri belli oldu! İlk 3'te iki Avrupa, bir Asya kenti...
Bill Gates, Elon Musk’ı “çocukları öldürmekle” suçladı! Vakıf 2045’te kapılarını kapatıyor: Tüm servetini bağışlayacak!
Hindistan-Pakistan çatışmalarının tırmanmasının ardından Modi’den ilk mesaj! Kritik toplantıda konuştu...
200 Kez Yılanlar Tarafından Isırıldı, Kanı İncelendiğinde ‘Benzersiz’ Sonuç Çıktı! Tim Friede: "Bu Bir Yaşam Tarzı Haline Geldi “
Trump, Hindistan-Pakistan Krizinde Neden Harekete Geçmiyor? Dikkat Çeken Analiz..