hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Komşu ülkelerden İran’a destek mesajı

    Komşu ülkelerden İran’a destek mesajı
    expand
    KAYNAKİHA

    Helikopter kazası geçiren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Azerbaycan, Irak ve Pakistan, İran’a destek mesajı yayınladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Helikopter kazası geçiren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, komşu ülkeler İran’a destek mesajı yayınladı.

    AZERBAYCAN: HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile dostça vedalaştıktan sonra yüksek düzeydeki temsilci heyetini taşıyan helikopterin İran'da sert iniş yapması bizi derinden üzdü. Dualarımız, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve yanındaki temsilci heyetiyle. Komşu, dost ve kardeş ülke olarak, Azerbaycan her türlü desteği vermeye hazırdır” dedi.

    Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, "Kurtarma ekibi olay yerine ulaşmaya çalışırken onların güvenliği ve korunması için dua ediyoruz. Azerbaycan, dost ve kardeş bir millet olarak, gerekli tüm desteği sağlamaya hazırdır" ifadeleri kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PAKİSTAN: DUALARIMIZ REİSİ VE TÜM İRAN HALKI İLE BERABER

    Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif yaptığı açıklamada, “İran'dan Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteriyle ilgili üzücü haberler geldi. Her şeyin yolunda olduğuna dair iyi haberleri büyük bir endişeyle bekliyoruz. Dualarımız ve en iyi dileklerimiz Sayın Cumhurbaşkanı Reisi ve tüm İran halkıyla birlikte” dedi.

    IRAK'TAN İRAN'A YARDIM TEKLİFİ

    Irak hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Irak İçişleri Bakanlığına, Kızılay ve diğer ilgili kurumlara, komşusu İran'a yardım teklifinde bulunmaları ve Cumhurbaşkanı Reisi'nin kayıp helikopterinin aranmasına yardımcı olmaları talimatı verildiği ifade edildi.

    TÜRKİYE: HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

    İran’da bugün (19 Mayıs) yaşanan helikopter kazasıyla ilgili gelişmeleri üzüntüyle takip ediyoruz.

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın da aralarında bulunduğu İranlı yetkililerin güvende ve sağlıklı olmalarını temenni ediyor, kardeş İran halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

    Arama kurtarma faaliyetlerine her türlü desteğin sağlanması için harekete geçilmiştir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow