Kosova Polisi: Protesto çağrılarını dikkate almayın

Kosova’nın kuzeyinde yerel seçimler sonrası Kosovalı Sırplar ve Kosovalı Arnavutlar arasında başlayan gerginlik ve çatışmaların tırmanmasından sonra Kosova polisi, Arnavut kökenli vatandaşları uyararak protesto çağrısı yapan bazı sosyal medya hesaplarını dikkate almamalarını iste
Polis, protesto çağrısı yapan sosyal medya hesaplarıyla ilgili “Güvenlik kurumları tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, bu profillerin birçoğunun şüpheli olduğu ve paylaşımlarının, Kosova Cumhuriyeti vatandaşlarının ve çıkarlarının zararına olacak şekilde kötü niyetli olabileceği kanıtlanmıştır” açıklamasını yaptı.
NE OLMUŞTU?
Kosovalı Sırpların çoğunlukta olduğu 4 Kuzey kentinde Nisan ayında yerel seçimler yapılmıştı. Sırpların belediyeleri birleştirme çağrısı kabul edilmediği için boykot ettiği seçimlerde, bu 4 belediyeye Kosovalı Arnavut kökenli belediye başkanları seçilmişti. 26 Mayıs’ta belediye başkanlarının polis eşliğinde belediyelere girmesi Sırp kökenli halk tarafından protesto edilmiş çıkan olaylarda aralarında NATO’nun barış gücü kuvveti KFOR’un da olduğu bazı kişiler çatışmalarda yaralanmıştı. Kosova Başbakanı Albin Kurti, seçilmişlerin göreve başlamasını savunmuş, Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic, orduya hazır ol emri verdiğini açıklamıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altından Daha Değerli: Çin Getirdi, İngiltere'ye Gönderildi! Yarım Asır Sonra 'Bir İlk' Olma Özelliği Taşıyor...
Yeni Papa belli oldu: İsim tercihi ‘tesadüf değil’…
HABER... İşte yeni Papa! Tarihte bir ilk yaşandı
Dünyanın en mutlu şehirleri belli oldu! İlk 3'te iki Avrupa, bir Asya kenti...
Bill Gates, Elon Musk’ı “çocukları öldürmekle” suçladı! Vakıf 2045’te kapılarını kapatıyor: Tüm servetini bağışlayacak!