Kuzey Kore su altından ateşledi! 'Haeil-5-23' ile misilleme...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Güney Kore ve Japonya'nın bölgede gerçekleştirdiği ortak deniz tatbikatına ‘misilleme’ olarak Pyongyang, su altı nükleer silah sistemi "Haeil-5-23" testi gerçekleştirdi.
Kuzey Kore, su altı nükleer silah sistemi "Haeil-5-23"ü test ettiğini duyurdu.
Söz konusu hamlenin, bölgede ABD’nin de yer aldığı ortak tatbikatlara yanıt olarak gerçekleştirildiği bildirildi.
Güney Kore, Kuzey’in gerçekleştirmiş olduğu testi ‘provokasyon’ olarak nitelendirdi.
Güney Kore Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu denemenin "Kore Yarımadası'nda ve dünyada barışı tehdit ettiği” belirtildi.
Açıklamada, "Kuzey'in doğrudan provokasyonlarına ezici bir karşılık" verileceği uyarısında bulunuldu.
BBC’de yer alan habere göre ise Kuzey Kore’nin iddia etmiş olduğu testlerin gerçekleştirilmiş olduğuna dair, yapılan açıklamaların haricinde bir kanıt bulunmuyor. Zira, Seul daha önceden Kuzey'in insansız hava araçlarının (İHA) kapasitelerine dair yaptığı açıklamalarının abartılı olduğunu da söylemişti.
ABD, Güney Kore ve Japonya bu hafta bölgede ortak deniz tatbikatı gerçekleştirdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Endonezya’da 7,7’lik felaket: Bilanço ağırlaşıyor! Halk geceyi tepelerde geçirdi...

NATO hava sahasında alarm! Letonya'da İHA düşürüldü: Müdahaleye Türk F-16'ları da katıldı...

Duvarın içinden külçe külçe altın çıktı! İşçiler şoka uğradı: 498 milyon değerinde…

Kuzey Kore'den ABD-Güney Kore tatbikatına sert tepki: "Savaş provası"

İngiltere'de bir ilginç seçim: Rakibi 'çöp kutusu' oldu!
