Lavrov: "Suriye, Libya gibi olmayacak"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Libya senaryosunun Suriye'de tekrarlanmaması için" Suriye'de rejim güçlerini donatmaya devam edeceklerini bildirildi.
Sudan ve Güney Sudan arasındaki anlaşmazlıkların çözümüne yönelik başkent Moskova'da yapılan üç taraflı görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, "Libya senaryosuna yol vermemek için Rusya'nın, Suriye ordusunu donatmaya devam edeceğini" belirtti.
Terörle mücadelede ön saflarda yer alan diğer ülkelere de Rusya'nın silah gönderdiğini söyleyen Lavrov, Rus askerlerinin Suriye'deki çatışmalarak atıldığı söylentisini ise yalanladı.
Lavrov, uluslararası hukuk çerçevesinde, devletin resmi temsilcilerinin doğrudan müracaat etmesi durumunda benzer adımların atılması ihtimalinin bulunduğunu kaydetti.
Sudan ve Güney Sudan arasındaki görüşmeler Moskova'da ilk defa yapıldı. Taraflar görüşmelerin olumlu geçtiğini vurgulayarak, barışçıl çözüm için daha önce varılan anlaşmaların pratikte uygulamaya başladıklarını belirtti. Sergey Lavrov, bu iki ülke arasında barışın sağlanmasının bölgedeki istikrara katkı yapacağını umduğunu dile getirdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi