Libya'dan açıklama geldi! Türkiye ve Katar'la anlaştık

Libya Ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu'nun basın biriminin sosyal medya hesabı Twitter'da, Nemruş'un açıklamalarına yer verildi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye'nin Libya temaslarına değinen Nemruş, "Akar ve Atiyye ile eğitim ve danışma alanlarında askeri kurumlar inşa edilmesi için Libya'ya destek verme konusunda anlaştık." dedi.
Bu kapsamda danışmanlar ve askeri personelin Libya'ya gönderilmesini kararlaştırdıklarını ifade eden Nemruş, Türk ve Katarlı bakanların, siyasi çözümü ve meşru hükümeti desteklediklerini vurguladığını aktardı.
Katar Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada da, Atiyye'nin, Hulusi Akar, Nemruş ve Libya Başbakanı Fayiz Serrac'la Libya'daki son gelişmeleri görüştüğü belirtildi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile bugün Libya'nın başkenti Trablus'a gelmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Şara'nın Washington ziyaretini değerlendiren Barrack: Orta Doğu'nun yakın tarihinde dönüm noktası

Trump'ı zora sokacak iddia: Epstein dosyasındaki e-postalar yayımlandı

ABD’de Gökyüzü Renklendi: 'Kuzey Işıkları' Sürprizi!

Irak seçimlerinde son durum ne? Katılım oranı yüzde 55'i geçti

Rusya: Hipersonik füze taşıyan uçağımızı kaçıracaklardı, durdurduk!