Macron, tartışmalı emeklilik reformunu savundu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, hükümetin ülke genelinden yoğun tepkilere neden olan emeklilik reform tasarısının kabul edilmemesi halinde devletin emekli maaşlarının ödenmesini düzgün bir şekilde finanse edemeyeceği uyarısında bulundu.
Başkent Paris’teki Rungis toptancı halini ziyaret eden ve buradan esnafla konuşan Macron, "Genelde insanlar herkesin ortalama olarak biraz daha uzun çalışması gerektiğini biliyor, aksi takdirde emekli maaşlarımızı düzgün bir şekilde finanse edemeyiz. Zenginlik yaratmazsak, onu vatandaşlara dağıtamayız.” dedi.
Başbakan Elisabeth Borne, 10 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim vaatleri arasında yer alan emeklilik reformunun hayata geçirileceğini açıklamıştı.
Emeklilik yaşının 62 olduğu ülkede, 1 Eylül'den itibaren yasal emeklilik yaşının kademeli olarak her yıl 3 ay yükseltilerek 2030'da 64'e çıkarılacağını bildiren Borne, 2027'de emeklilik maaşının tamamını alabilmek için 43 yıl prim ödeme şartı getirileceğini söylemişti.
Tartışmalı reforma karşı ülke çapında 19 Ocak'tan bu yana milyonlarca kişi birçok kez grev ve protestolar düzenledi.
Fransa’da sendikalar gelecek grev ve toplu gösterilerin 7 Mart’ta düzenleneceğini açıkladı.
(Kaynak: Euronews Türkçe)
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!
Kritik temas öncesi Trump’tan Çin’e tarife mesajı: İndirim sinyali geldi, rakam açıkladı!