Mao'ya 'şeytan' diyen yetkili görevden alındı

Çin'de sosyal paylaşım hesabından devrimin lideri ve ülkenin kurucusu Mao Zedong'a "şeytan" diyen yetkili görevinden alındı.
Çin'de sosyal paylaşım hesabından devrimin lideri ve ülkenin kurucusu Mao Zedong'a "şeytan" diyen yetkili görevinden alındı.
Yetkililer, ülkenin kuzeyindeki Hıbey eyaletinin başkenti Şıciacuang'da yerel Kültür, Radyo, Film, Televizyon, Basın ve Yayın İdaresinde yardımcı direktörlük görevini yürüten Zuo Çunhı'nın "yanlış beyanlarda bulunduğunu, ciddi disiplin ihlali yaptığını ve hatasının üzerinde derinlemesine düşünmesi gerektiğini" açıkladı.
Çin'de Mao'nun altından dev heykeli dikildi
Zuo'nun görevinden alındığı da belirtildi.
Zuo Çunhı, ülkede kullanımı yasak Twitter'ın alternatifi sosyal paylaşım sitesi Sina Weibo üzerinden Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucusu için "şeytan" ifadesini kullanmış ve Mao'nun doğum günü programından "dünyanın en büyük tapınma etkinliği" olarak bahsetmişti. "Aşırı kapitalist bir toplum haline geldikleri" eleştirisinde bulunan yetkilinin sosyal medya hesabı kapatılmıştı.
1976'da ölen Mao Zedong, Çin Komünist Partisi'nde (ÇKP) hala olağanüstü saygı görüyor. Ülkenin ulusal para birimi Yüen banknotlarının tamamının üzerinde Mao'nun resmi bulunuyor. Çin'de bir akademisyen de aralık ayında yapılan Mao'nun 123'üncü doğum günü anma programını eleştirdikten sonra "ciddi disiplin ihlali" gerekçesiyle görevinden alınmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump'ın adımı sonrası akıllardaki soru: ABD, İran’ı vuracak mı? Abdulkadir Selvi yazdı
"İran’da rejim değişikliği" söylemleri... İddia: Trump ikna olmadı ama 'ani hamle' seçeneği masada
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak