''Matematiğin Nobel ödülü'' ilk kez bir kadına gitti

Güney Kore'de düzenlenen Uluslararası Matematikçiler Kongresi'nde İranlı Meryem Mirzakhani ödül alan ilk kadın oldu.
İran doğumlu matematikçi Meryem Mirzakhani, ''Matematiğin Nobel ödülü'' olarak bilinen Fields madalyasını alan ilk kadın oldu.
Kore'de üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Matematikçiler Kongresi ICM konferansında, matematik dalında önemli araştırmalara imza atmış dört matematikçiye ödül verildi. İran asıllı Stanford Üniversitesi profesörü olan Meryem Mirzakhani, 1936 yılından bu yana matematik sahasının Nobel ödülü sayılan altın Fields Madalyası'na layık görülen ilk kadın olduğu belirtildi.
37 yaşındaki Mirzakhani, Tahran doğumlu. Harvard Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayan Mirzakhani, aslında gençken yazar olmanın hayalini kurmuş. Matematik problemlerine olan tutkusunu, “Çok eğlenceli, bulmaca çözmek gibi bir şey. Bir dedektif gibi ipuçlarını birleştiriyorsunuz” diye anlatıyor.Mirzakhani ödülünü, ‘kavisli yüzeylerde simetri’ alanındaki çalışması için aldı.
Gaziantep'teki Suriyeli gerilimi büyüdü
Gerçeğinden ayırt edilemeyen ''yapay sevgili''
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran füzeleri yağarken, İsrail'de öfke yaratan açıklama: Netanyahu'nun ödediği 'ağır bedel' oğlunun düğününü ertelemekmiş
Trump’a oy verenlere “ABD, İran-İsrail savaşına dahil olmalı mı?” sorusu yöneltildi: İşte anket sonuçları…
Rusya'dan Hamaney Uyarısı: “Pandora’nın Kutusu Açılır”
Rusya’dan uyarı: ÇERNOBİL benzeri felakete yol açabilir! İran’da ‘Buşehr’ endişesi…
'Sığınak avcısı' bomba gündemde: İran'ın 'nükleer kalbi' Fordo'yu yıkabilecek güçte mi?