Meksika'da "Haydar Aliyev" tartışması

Meksika'nın başkenti Meksiko City'de bir parka dikilen merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in heykeliyle ilgili çıkan tartışmalar nedeniyle bir komisyon oluşturulduğu bildirildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Başkentin ana bulvarlarından birinde bulunan Azerbaycan-Meksika Dostluk Parkı'nda yaklaşık iki ay önce dikilen heykelle ilgili tartışmalar üzerine Meksiko City Belediye yönetimi üç kişilik bir komisyon kurdu.
Komisyonda görevlendirilen uzman ve akademisyenler, yapılan şikayetleri gözden geçirecek ve heykelin nasıl olması gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunacak.
Protestocular, 1993 yılından, öldüğü 2003 yılına kadar Cumhurbaşkanı olan ve otoriter bir kimliği bulunan Aliyev'in heykelinin ülkelerinde bir parka dikilmesinin kendilerini incittiğini belirtiyor.
Azerbaycan, iki ülke ilişkilerini geliştirmek ve ülkenin kentsel dönüşüm projesine destek vermek amacıyla Meksika'ya para yardımında bulunmuştu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi