Meraklı ayıdan 400’den fazla selfie

Colorado’daki bir Amerikan Kara Ayısı, çoğu hayvanın yanından geçip gittiği vahşi yaşam kamerasında yaklaşık 400 selfie çekimi yaptı.
ABD’nin Colorado eyaleti Boulder şehrindeki yetkililer, yaban hayatını gözlemlemek için 46 bin dönümlük milli parka kamera yerleştirdiler.
Yerleştirilen 9 adet hareket algılayan kamera, bir hayvan geçtiğinde aktive olur. Kameralar ya hareketsiz fotoğraflar ya da kısa videolar çeker.
Diğer hayvanların çoğu, yiyecek veya dinlenme yeri aramak için yanlarından geçer. Ama bu ayı değil.
Kamera ayının çok dikkatini çekmiş olmalı ki uzun süre önünde durmuş, bu sürede harekete duyarlı kamera da ayının yüzlerce fotoğrafını çekmiş.
Fotoğrafları kontrol etmek isteyen yetkililer, geyik, kunduz, kartal ve vaşak gibi hayvanlar görmeyi beklerken fotoğrafların hemen hemen tamamının siyah bir ayıya ait olduğunu gördüler.
Park yönetimi, yaptığı yazılı açıklamada, “580 fotoğraf vardı, bunlardan en az 400’ü ayı selfiesiydi” ifadesini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Düğün değil, adeta istihbarat operasyonu! Bezos ve Sanchez Venedik'te evlenecek, her detayı sır: Milyonlarca dolar, 200 davetli...
İsrail İran'da ilk kez farklı bir noktayı bombaladı! Hem dünya hem İran için sembolik bir anlamı var
Dünya bu görüntüleri konuşuyor! Saldırı öncesi Tahran'a mesaj mı gitti?
Pentagon 'hedefimiz değil' dedi, Trump ise soru işareti yarattı: İran'da rejim değişikliği neden olmasın?
İspanya'nın en ilginç sınırları: 6 ayda bir el değiştiren ada, tek kelime ile kaderi belirlenen kasaba...