Merkel'den Erdoğan'ın sözlerine tepki

Alman siyasilerin Erdoğan'ın Türklere boykot çağrısına tepkileri artıyor. Merkel, Türkiye'den hiçbir müdahaleye müsamaha gösterilmeyeceğini söylerken, Cem Özdemir "AfD'nin Erdoğan'ın listesinde yer almaması ilginç" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli seçmenlere üç partiye oy vermeyin çağrısına Başbakan Angela Merkel tepki gösterdi.
Trump'ın ırkçılara yaklaşımı dergilerin kapağında
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal seçimlere Türkiye'den hiçbir müdahaleye müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.
Herford'da parti mitingi sırasında konuşan Merkel, "Türkiye kökenliler de dahil tüm Alman vatandaşlarının özgür seçim hakkı vardır. Hiçbir müdahaleye müsamaha göstermiyoruz" dedi.
Yeşiller Partili liste başı adayı Cem Özdemir de Erdoğan'ı eleştiren isimler arasında. Erdoğan'ın seçimlere beş hafta kala yaptığı çağrıyı biraz şaşırtıcı bulduğunu söyleyen Özdemir, "Demokrasi yanlısı olup, Türkiye'deki baskı ve yolsuzluğa karşı olan ve Erdoğan taraftarı olmayan herkes vatan haini ve düşman ilan ediliyor" dedi. Özdemir, "AfD'nin Erdoğan'ın listesinde yer almaması ilginç. Bu da onların ideolojisi ile Erdoğan arasındaki bağı gösteriyor" şeklinde konuştu.
Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, Twitter hesabından “Biz yabancı ülke hükümetlerinden bizim içişlerimize karışmamalarını bekliyoruz” diye yazdı. Dışişleri Bakanı Gabriel ise “Bu şimdiye kadar eşi benzeri görülmemiş, egemenliğimize bir müdahale. Erdoğan’ın seçim kampanyasına bu müdahalesi, insanları birbirine karşı kışkırtmak istediğini gösteriyor” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!