Mısır'da o polisin cezası belli oldu!

Mısır geçen yıl onun hikayesini konuşmuştu. Başkent Kahire'deki eylemler sırasında öldürülen 32 yaşındaki Şeyma'yı vuran polis memuru için 7 yıla kadar hapis cezası istendi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Mısır'da geçen ocak ayında Hüsnü Mübarek'in devrildiği eylemlerin dördüncü yıl dönümünde başkent Kahire'de yürüyüş düzenlenmiş ve o eylem sırasında da Şeyma es-Sabba isimli bir kadın, nereden geldiği belli olmayan saçmalar nedeniyle sokak ortasında vurularak hayatını kaybetmişti.
O anlar amatör kameraya yansırken ölüm ülke genelinde infial yaratmıştı. Aradan geçen bir yılın ardından soruşturmayı yürüten savcı bir polis memurunun taksirle ölüme sebebiyet vermekten 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Karar önemli, zira 2011'deki devrim sırasında yüzlerce göstericinin ölümüne neden olan güvenlik güçlerinin büyük bir kısmı aklanmıştı.
Selahattin Demirtaş'a Davutoğlu'ndan sert cevap
Mahkeme o sözü boşanma sebebi saydı
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran'ın nükleer tesislerindeki hasar ne boyutta? Uydu görüntüleri ortaya çıktı…
Mossad'ın İran’daki gizli 'dron üsleri'... Valizlerle taşımışlar!
İran’ın Misillemesine İsrail’den Tehdit! "Bedelini Tahran Sakinleri Yakında Ödeyecek"
İran tek tek açıkladı: İşte İsrail'i vuran füzelerin menzil ve hızları
İran-İsrail Savaşı: Putin ve Şi Devreye Girer mi?