Mısır'daki gösterilerde 49 kişi öldü

Devrim ve darbe döngüsü Mısır'ı yine şiddet sarmalında bıraktı. Mübarek'in devrilişinin 3. yılında darbe kaşıtları, yandaşları ve laik kesim sokaktaydı. Taban tabana zıt taleplerle. Güvenlik güçleri müdahale etti. Çatışmalarda Sağlık Bakanlığına göre 49 kişi öldü.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 25 Ocak Devrimi'nin 3. yıl dönümü nedeniyle dün Kahire, Minye, Giza ve İskenderiye illerinde düzenlenen gösterilerde, hayatını kaybedenlerin sayısının 49'a yükseldiğini ve 247 kişinin yaralandığı belirtildi.
Sağlık Bakanlığı Basın Danışmanı Ahmed Kamil, dün yaptığı açıklamada, 29 kişinin öldüğünü, 167 kişinin yaralandığını ifade etmişti.
Öte yandan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak ise güvenlik güçlerinin gerçek mermi ve pompalı tüfek kullandığı, keskin nişancıların da görev aldığı müdahalede, 50 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişinin yaralandığı açıklamıştı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…
Tehdit mi, temenni mi? Putin: Umarım nükleer silaha gerek kalmaz
Trump talimatı verdiğini duyurdu: Alcatraz hapishanesi yeniden açılacak! "Daha fazla müsamaha göstermeyeceğiz"
Kuzey Kore lideri Kim tank fabrikasını gezdi: 'Modern savaş' vurgusu...
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...