Moşe Katsav köşeye sıkıştı

Tecavüz ve cinsel tacizle suçlanan İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav'ın etrafındaki çember daralıyor. İsrail polisi, elinde güçlü kanıtlar bulunduğunu açıkladı.
İsrail Adalet Bakanlığı ve polis tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın tecavüz ve cinsel tacize karıştığına dair kanıtlar bulunduğu belirtildi.
Polisin, Katsav'a yönelik 10 şikayeti soruşturduğu, Cumhurbaşkanı'nın bu vakalardan 3 veya 4'ünden dolayı suçlanabileceği ifade edildi.
Kanıtlar, şimdi savcılara verilecek. Davanın açılıp açılmayacağına, onlar karar verecek.
İsrail polisinin, Cumhurbaşkanı Katsav hakkındaki cinsel taciz suçlamalarıyla ilgili soruşturmasını tamamladığı ve başsavcıdan, Katsav aleyhine hukuki tahkikat başlatmasını tavsiye edeceği açıklanmıştı.
Polis, hakkında cinsel taciz suçlamaları bulunan Katsav'ı, 13 eylülde 6 saat kadar sorgulamıştı.
Katsav iddiaları reddetti
Dokunulmazlığı bulunan Katsav'ın yargılanabilmesi için, Parlamento tarafından görevinden azledilmesi gerekiyor.
'Katsav skandalı'nın herhangi bir siyasi etkisi olması beklenmiyor. 61 yaşındaki evli ve 5 çocuk babası Katsav ise hakkındaki cinsel taciz suçlamalarını reddediyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İngiltere'den 'savaş' hazırlığı! Starmer “tehditler acil” diyerek duyurdu: Denizaltılar, uçaklar, füzeler…
İstanbul'daki Rusya-Ukrayna görüşmesi... Çırağan'da hangi başlıklarda anlaşmaya varıldı? Liderler zirvesi hazırlığı...
İstanbul'daki Türkiye-Rusya-Ukrayna toplantısı... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Asıl olan sürdürülebilir bir barışın sağlanmasıdır
Musk yalan mı söylüyor? Grok mor göz savunmasına inanmadı
Rusya, ABD ve AB'nin yakından takip ettiği 'bıçak sırtı' seçim: Polonya'nın yeni cumhurbaşkanı Nawrocki oldu!