Mumbai saldırganı idamını istedi

Hindistan'ın Mumbai kentinde Kasım 2008'de bir dizi saldırı düzenleyen terörist grubunun hayatta kalan tek üyesi, bugünkü duruşmada kendisinin asılmasını istedi.
Basına açık yapılan duruşma sırasında, yargıç, 21 yaşındaki "kasap" lakaplı Pakistanlı Muhammed Ecmal Emir İman'a, "İnsanların vereceği cezayı mı, yoksa Tanrının vereceği cezayı mı çekmek istediğini" sordu.
İman bu soruya, "Haydi, asın beni" diye cevap verdi. İdam cezasına çarptırılma olasılığı bulunan İman, 2 gün önceki duruşmada suçunu kabul etmişti.
Sanık, yargıçlara, 26 Kasım 2008'de başlayan ve 3 gün süren saldırılarda yer aldığını itiraf edip bunların nasıl düzenlendiğini anlatmak istediğini de bildirmişti.
Davasına Nisan ayının ortalarında başlanan İman, mayıs başında suçsuz olduğunu savunuyor ve kendisine yöneltilen, aralarında "Hindistan'a karşı savaş eylemi" de bulunan 86 suçlamayı reddediyordu.
Saldırılarda 9'u saldırgan, 26'sı yabancı, 174 kişi ölmüştü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İsrail Saldırılarının Ardından Tahran: Nükleer Bilim İnsanlarının Vurulduğu Binalar Görüntülendi!
NATO Zirvesi’nde dikkat çeken o kare: Fotoğrafta 5 kadın daha var ama o hepsini gölgede bıraktı!
ABD, İran'ın nükleer kapasitesini 'yok etti' mi? İstihbarat raporu Trump’ın iddiaları desteklemiyor
12. gün kaosu! Füzelerin gölgesinde neler oldu?
İsrail, İran, Çin... Trump'tan açıklamalar peş peşe geldi: Tepkisini küfür ederek dile getirdi!