hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu'yu tutuklanma kokusu sardı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Başbakanı Netanyahu'yu, Uluslararası Ceza Mahkemesinden tutuklama emri çıkma olasılığı korkusu sardı. Netanyahu, dünya liderlerine tutuklama emri çıkarılmasına engel olmaları çağrısı yaptı. Uluslararası Ceza Mahkemesinin bu yönde adım atmasını "Yahudi karşıtlığı" olarak niteledi.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Netanyahu, ''Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi, üst düzey İsrail hükümeti ve askeri yetkililere karşı savaş suçlusu oldukları gerekçesiyle tutuklama emri çıkarmayı düşünüyor. Bu tarihi boyutlarda bir rezalet olacaktır.'' dedi.

    İsrailli yetkililer hakkında "Gazze'de insanlık suçları işledikleri" suçlamasıyla yakında tutuklama emri çıkarılabileceği beklentilerinin arttığı İsrail'de Başbakan Netanyahu'yu, tutuklanma korkusu sardı.

    ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNDEN BÖYLE BİR KARAR ÇIKMAMASI İÇİN DÜNYA LİDERLERİNE SESLENDİ;

    ''İsrail, özgür dünyanın liderlerinden, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrail'in doğuştan gelen meşru müdafaa hakkına yönelik çirkin saldırısına karşı kararlı bir şekilde durmalarını bekliyor. Bu tehlikeli hamleyi durdurmak için ellerindeki tüm imkanları kullanmalarını bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

    ULUSLARARASI CEZA MAHKEKESİNİ YAHUDİ KARŞITI OLARAK NİTELEDİ

    Başbakan Netanyahu, ''İsrail'in liderlerini ve askerlerini savaş suçlusu olarak damgalamak, Anti-Semitizmin ateşine, Amerika kampüslerinde ve dünyanın dört bir yanındaki başkentlerde halihazırda kasıp kavuran yangınlara benzin dökecek.'' şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Başbakanı mahkemenin İsrail'in üzerinde hiçbir yetkisi olmadığını söyledi;

    ''Açıkça görülüyor ki, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin bu tehdidi yasayı uygulama girişimi değildir. İsrail mahkemenin yargı yetkisine bile tabi değil ve tüm yasa ihlallerini titizlikle soruşturan bağımsız bir hukuk sistemine sahip. Aksine, mahkemenin girişimi İsrail'in kendisini savunma yeteneğini felce uğratma girişimidir.'' dedi.

    ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNİN İSRAİL'İ ENGELEYEMEYECEĞİNİ DE BELİRTTİ

    Netanyahu, ''Sizi temin ederim ki, hiçbir Uluslararası Ceza Mahkemesi eylemi İsrail'in Hamas ile savaşımızın hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını etkilemeyecektir. Hamas'ın Gazze'deki askeri ve idari kapasitesini yok edeceğiz, tüm rehinelerimizi serbest bırakacağız ve Gazze'nin bir daha İsrail için tehdit oluşturmamasını sağlayacağız.'' açıklamasını yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow