Nijer'de korkunç patlama: 55 ölü

Nijer'in başkenti Niamey'in doğusundaki Diori Hamani Havalimanı yakınlarında patlama sonucu 55 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Yerel basındaki haberlere göre, İçişleri Bakanı Bazoum Muhammed, olay yerinde yaptığı açıklamada, pazar günü akşam saatlerinde tankerin park ederken devrildiğini ve taşıdığı yakıtın sızmaya başladığını belirtti.
Muhammed, "Çevredeki insanlar sızan yakıtı borularla çekmeye başladı. Bu insanlardan biri tankerin yanına kontağı kapatılmamış bir motosikletle geldi. Patlamaya bu motosikletin motorundaki bir kıvılcım neden oldu." ifadelerini kullandı.
Bakan Muhammed, olayda 55 kişinin öldüğünü, çoğu ikinci ve üçüncü dereceden yanık taşıyan 37 kişinin yaralandığını bildirdi.
Olay yerini inceleyen Başbakan Brigi Rafini de devletin yaralılara destek vereceğini belirtti.
Petrol üretmeye 2012'de başlayan Nijer'de o tarihten bu yana ilk kez tanker patlaması yaşandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump'ın adımı sonrası akıllardaki soru: ABD, İran’ı vuracak mı? Abdulkadir Selvi yazdı
"İran’da rejim değişikliği" söylemleri... İddia: Trump ikna olmadı ama 'ani hamle' seçeneği masada
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak