Norveç Ukrayna'ya F-16 hibe edecek

ABD’nin başkenti Washington DC’de bugün başlayan NATO Liderler Zirvesi’nde Ukrayna’ya yapılacak yardımların da gündemde olması beklenirken, Norveç’ten Ukrayna’ya destek geldi. Norveç hükümeti, Rusya savaşında savunma çabalarını arttırması için Ukrayna’ya 6 adet F-16 hibe edeceğini açıkladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Norveç Başbakanı Jonas Gahr Stoere, Ukrayna’ya verilecek F-16’ların tesliminin bu yıl içerisinde başlamasının planlandığını söyledi. Stoere, “Hava savunma sistemleriyle birlikte savaş uçakları, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savunmasını güçlendirmek için hayati önem taşıyacak” dedi.
Başbakan Stoere, Ukrayna’ya F-16 hibe edileceğini ilk olarak geçtiğimiz yıl ağustos ayında duyurmuş ancak kaç adet savaş uçağı verileceğini açıklamamıştı. Bu tarihten itibaren Norveç, Ukraynalı pilotların eğitimi için 2 adet F-16’yı Danimarka’ya göndermişti. Zelenskiy, uzun süredir NATO üyesi ülkelerden F-16 talebinde bulunuyordu.
Öte yandan Danimarka Ukrayna’ya 19 adet jet, Hollanda ise 24 uçak verileceğini açıklamıştı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Rock'n Roll efsanesi hakkında bir garip iddia: Elvis Presley uzaylı mıydı?
Papa’nın cenaze törenine dünya liderleri akın edecek: Trump katılacak mı? Göçmen politikasını eleştirmişti...
ABD İç Güvenlik Bakanı Noem’in Çantası Restoranda Çalındı! Gizli Servis İçindeki Eşyalar İçin Harekete Geçti…
Dünya bu fotoğrafları konuşuyor! Vatikan, Papa Francis’in tabut içindeki görüntülerini paylaştı
Papa’nın ölümünün ardından kehanetler gündemde: 112 şifreli ifadede ‘yedi tepeli şehir’ detayı…