hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Norveç'ten Batılı ülkelere eleştiri

    KAYNAKCNN TÜRK

    Norveç Dışişleri Bakanı'ndan diğer Batılı ülkelere eleştiri geldi. "Gazze'deki insani durum bir felaket" diyen Norveçli Bakan Batılı ülkelerin Gazze'de olanlar konusunda sessiz kaldığını söyledi. "Ukrayna ve Gazze için kullandığımız dil aynı değil" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     "Gazze'ye gelince aynı tepkiyi göremedik. Farklı bir durum elbette çünkü ilk icraat Hamas'ın İsrail'e saldırısıydı ama İsrail'in savaşı yürütme şekli farklıydı. Küresel değerler ışığında da çok sorunluydu ve eğer bunu dile getirmezsek, bu geri döner ve Ukrayna hakkındaki tartışmayı bile zedeler." dedi.

    Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, bazı Batılı ülkeleri Gazze ve Ukrayna'daki uluslararası hukuk ihlallerine verdikleri tutarsız tepkilerinden dolayı eleştirdi. Ukrayna'da yaşananlara verilen tepki ile Gazze'de yaşananlara verilen tepkinin aynı olmadığını vurgulayan Norveçli Bakan ekledi:

     ''Şu anda sahip olduğumuz kurumların güvenilirliği konusunda derin bir kriz döneminde yaşadığımızı düşünüyorum. Bu durumun Gazze'deki kriz ve Norveç hariç birçok Batılı ülkenin yetersizliği nedeniyle daha da kötüleştiğini düşünüyorum. Ama uluslararası insancıl hukuk ihlallerine karşı aynı dili kullanmaktan çekinen birçok meslektaşımız, Ukrayna'da Rusya tarafından ihlal edildiğinde rahatlıkla aynı dili kullanabiliyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow