NSU davasının baş sanığı 313. duruşmada ilk kez konuştu

Almanya’nın Münih kentinde 3 yıldan bu tarafa süren NSU davasının bugün görülen 313. duruşmasında bir ilk yaşandı. Bugüne kadar hiç konuşmayan davanın baş sanığı Beate Zschäpe, sessizliğini bozdu. Zschäpe, kısa konuşmasında, sekizi Türk 10 kişinin öldürülmesinden hayatta olmayan arkadaşları Uwe Böhnhardt ile Uwe Mundlos’u suçladı.
Gelinen noktada işlenen cinayetleri kınadığını belirten Zschäpe, kısa açıklamasında şunları söyledi:
“Uwe Böhnhardt ile tanıştığımda, ben milliyetçi fikirleri benimsemeye başladım. Zamanla bu fikirlerim değişti. Yabancılaşma korkusu giderek benim için önemini yitirdi. Bugün bu fikirlere sempati duymuyorum.
AVM'den kopan profil sokakta anne ve kızının üzerine düştü
Bugün, artık hedefe ulaşmak için şiddetin bir araç olamayacağı düşüncesindeyim. Uwe Böhnhardt ile Uwe Mundlos’un kurbanların ailelerine yaşattıklarını ve kendi tutumumu kınıyorum. İnsanları kökenlerine göre değil, davranışlarına göre değerlendiriyorum.”
Kayseri'de palalı sürücü dehşeti kamerada
NSU davasının yaşayan tek ve baş sanığı Beate Zschäpe, 4 Kasım 2011’de ortaya çıktı. 6 Mayıs 2013 tarihinden bu yana Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde yargılanıyor. Nasyonal Sosyalist Yeraltı örgütü NSU, Almanya’da 2000-2006 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!