"Okulları yakacağız, öğretmenleri öldüreceğiz"

Nijerya'da Boko Haram örgütünün lideri Ebubekir Şekau, ülkede daha fazla okulu ateşe verme ve Batı eğitimi veren öğretmenleri öldürme tehdidinde bulundu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Şekau, bugün yayınlanan video kaydında, birkaç hafta önce ülkenin kuzeydoğusunda birçok okulu ateşe veren örgüt üyelerini desteklediğini belirtti.
Ancak Şekau, örgüt üyelerinin çocukları öldürmediğini belirterek, Kur'an- Kerim'in çocukları, kadınları ve yaşlıları öldürmemeyi buyurduğunu söyledi.
Şekau, "Batı eğitimi veren öğretmeleri öldüreceğiz" ifadesini kullandı. 10 dakikalık video kaydında Boko Haram lideri, 6 Temmuz'da ülkenin kuzeydoğusunda bir liseye düzenlenen saldırıyı da doğruladı.
Şekau, "Yobe Eyaleti'ndeki Mamudo bölgesinde Batı eğitimi veren bu binaya düzenlenen saldırıya tam destek veriyoruz" dedi ancak saldırıyı açık bir dille üstlenmedi.
Mamudo'daki saldırıda 41 öğrenci ve bir öğretmen yaşamını yitirmişti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!