ÖSO'dan Kobani'ye askeri destek

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Halep'e bağlı Kobani'ye (Ayn el-Arap) destek için asker gönderme kararı aldığı bildirildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
ÖSO'ya bağlı Halep Operasyonlar Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kobani'ye destek için eski Halep Askeri Konseyi Başkanı Albay Abdülcabbar Agidi komutanlığında askeri birliğin gönderilmesi konusunda karar alındığı belirtildi.
Açıklamada, uluslararası koalisyon güçlerinden birliğe destek istendiği bildirildi.
Açıklamada ayrıca ÖSO'nun, sivil kayıpların yaşanmaması ve sığınmacıların evlerine dönmelerine imkan tanınması için bölgedeki silahlı gruplara IŞİD'e karşı ortak hareket edilmesi çağrısında bulunduğu aktarıldı.
Askeri desteğin ne zaman yapılacağı ve kaç kişiyi kapsayacağı konusunda bilgi verilmedi.
Nazi Almanyası'nın çılgın silahları
Caps ve tweetlerle tavuk döner tartışması
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…
Trump'tan ikinci başkanlık dönemine ilişkin açıklama: 100 günde 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik!
İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintisinin nedeni ne? İşte öne çıkan 4 senaryo...