hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Övgüye doydu! KAAN'a dış basında büyük ilgi

    Övgüye doydu KAANa dış basında büyük ilgi
    expand

    Japon haber kanalı ANN, ülke sosyal medyasında ilgi gören KAAN savaş uçağıyla ilgili haber yaparken Çin televizyonu da ilk uçuşuna yer verdi. Türkiye F-16'yı KAAN ile değiştirmeyi ve ihraç etmeyi planlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikle Asya ülkelerinde KAAN'a ilişkin haberler dikkatleri çekiyor. Sosyal medya kullanıcıları Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağına övgüler yağdırıyor.

    Japon ANN haber kanalının KAAN'la ilgili haber büyük ilgi gördü. Japon sosyal medya kullanıcılarının yorumları da dikkati çekti.

    Yorumlarda, "Türkiye bağımsızlık bilinciyle İngiltere gibi ülkelerden daha güçlü hale geldi.", "Türkiye'yi küçümsemeyin, onlar yeniden yükselme yolundalar.", "Türkiye'nin teknolojik kapasitesi muhteşem." gibi ifadeler yer aldı.

    Çin televizyonları da, Kaan’ın ilk uçuşuna ekranlarında yer verdi.

    Şanghay Televizyonu, haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Türkiye beşinci nesil savaş uçağı üretiminde kritik bir eşiği daha aştı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilip üretilen, iki turbo fan motorla donatılmış, hava ve kara muharebe kabiliyetine sahip Kaan savaş uçağı, Türkiye'nin mevcut F-16 savaş uçaklarının yerini alabilecek." sözlerine yer verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Muharip Uçak KAAN'ın F-16 uçağının yerini alması ve yurt dışına ihraç edilmesi planlanıyor.

    Kaynak: TRT Haber

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow