Pakistan ve Hindistan ateşkesi sürdürecek

Pakistan ve Hindistan askeri operasyon şefleri, ateşkesin sürdürülmesini kabul etti.
Pakistan ve Hindistan'ın uzun süredir görüşmeleri beklenen askeri operasyon şefleri, Lahor'da bir araya geldi.
Wagah sınırında temaslarda bulunan Pakistanlı Tümgeneral Amir Riaz ve Hindistanlı Korgeneral Vinod Kumar, tartışmalı Keşmir bölgesindeki sınır boyunca ateşkesin sürdürülmesini kabul etti.
Ortak açıklamada, 14 yıl sonra askeri şefler arasında yapılan ilk görüşmede iki üst düzey generalin, yanlışlıkla sınırı geçen vatandaşların gözaltına alınmaları halinde bundan birbirlerini haberdar ve bu kişilerin güvenli bir şekilde ülkelerine dönmelerini temin etme konularında hemfikir oldukları belirtildi.
Generallerin, iki ülke orduları arasında kırmızı hat iletişimini geliştirilmesinde, en kısa sürede tugay komutanlarının katılımıyla bir toplantı yapılmasında da mutabık oldukları kaydedildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…
Trump'tan ikinci başkanlık dönemine ilişkin açıklama: 100 günde 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik!
İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintisinin nedeni ne? İşte öne çıkan 4 senaryo...
Toplantı bitti, gözler Vatikan'da! Yeni Papa ne zaman seçilecek?