Pakistan’da Biparjoy Kasırgası: 25 bin kişi tahliye edildi

Pakistan’ı vurması beklenen Biparjoy Kasırgası öncesi şu ana kadar 25 bin kişi güvenli bölgelere tahliyesi edildi.
Pakistan’ı vurması beklenen Biparjoy Kasırgası nedeniyle tahliyeler devam ederken, şu ana kadar 25 bin kişi güvenli bölgelere tahliyesi tamamlandı. Devam eden tahliyeler ile bu sayının 100 bini aşması bekleniyor.
"SAVUNMASIZ BÖLGEDE TAHLİYELER BAŞLADI"
Pakistan Meteoroloji Departman (PMD) tarafından yapılan açıklamada, kasırganın rüzgar hızının saatte 140-150 kilometreye ulaşmasını ve dalga boylarının yaklaşık 10 metreyi bulmasının beklendiği aktarıldı.
Pakistan İklim Bakanı Sherry Rehman yaptığı açıklamada, Biparjoy Kasırgası’nın Pakistan'ın kıyı şeridini vurmasa bile, getirdiği fırtına ve yağışın hasara neden olabileceği konusunda uyararak, "Bu nedenle, özellikle Keti Bandar olmak üzere savunmasız bölgelerde zorunlu tahliyeler başladı, çünkü insan hayatını kurtarmak bizim için en önemli şey" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi