hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Papa'nın ‘beyaz bayrak’ çağrısının yankıları sürüyor: Ukrayna'dan yeni hamle

    Papanın ‘beyaz bayrak’ çağrısının yankıları sürüyor: Ukraynadan yeni hamle
    expand
    KAYNAK DHA

    Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Papa Francis’in ‘beyaz bayrak’ çağrısının ardından Vatikan elçisi Visvaldas Kulbokas’ı çağırdı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Visvaldas Kulbokas'a Papa'nın ‘beyaz bayrak’ ve saldırganla ‘cesaret gösterme ve müzakere etme’ gerekliliğine ilişkin sözlerinin Ukrayna'yı hayal kırıklığına uğrattığı bilgisi verildi” denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Visvaldas Kulbokas'a, Ukrayna'nın Papa'nın ‘beyaz bayrak’ ve saldırganla ‘cesaret gösterip müzakere edilmesi’ gerektiğine ilişkin sözlerinden dolayı hayal kırıklığına uğradığı bildirildi. Dışişleri Bakanlığı, güçlü olanın hakkını yasallaştıran ve onu uluslararası hukuk normlarını daha fazla göz ardı etmeye teşvik eden çağrılar yerine, Vatikan Başkanı'nın dünya toplumuna iyinin kötüye karşı zaferini sağlamak için derhal güçlerin birleştirilmesi gerektiğine dair sinyaller göndermesinin ve mağdura değil saldırgana çağrıda bulunmasının beklendiğini kaydetti. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, ülkemizin de diğerleri gibi barış için çabaladığını vurguladı. Ancak bu barış adil olmalı ve BM Şartı ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tarafından önerilen Barış Formülü ilkelerine dayanmalıdır” denildi.

    NE OLDU?

    Papa Francis, geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda Ukrayna’ya Rusya ile anlaşma ve ‘beyaz bayrak çekme cesaretini’ gösterme çağrısında bulunmuştu. Francis, “En güçlü olan, duruma bakan, insanları düşünen ve beyaz bayrak cesaretine sahip olan ve müzakere edendir” demişti.

    Francis’in açıklamasının ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Francis’e tepki göstererek, “Bayrağımız sarı ve mavidir. Bu bayrakla yaşar, ölür ve galip geliriz. Asla başka bir bayrak çekmeyeceğiz” demişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow