hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Paşinyan yasal sınırları kabullendi: ''Kars hayali kurmak istiyorlar ama Erivan'ı kaybedecekler!''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan'ın artık "Tarihi Ermenistan" arayışını durdurması gerektiğini söyledi. Ermenistan halkına uluslararası arenada tanınan yasal sınırları kabul etmeleri konusunda çağrı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PAŞİNYAN ERMENİSTAN SINIRLARINI ÇİZDİ

    Ermenistan Başbakanı Paşinyan yasal sınırları kabullendi, "Tarihi Ermenistan hayalinden vazgeçmeliyiz" dedi. Ermenistan Ulusal Meclisi'nde Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan tartışmalı Ermenistan sınırları hakkında açıklamalar da bulundu.

    Paşinyan 1991 yılında Sovyetler Birliği dağılırken Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sınırların hukuken belirlendiğini ancak sonrasında tartışmaların devam ettiğini ifade etti. Paşinyan, Ermenistan halkına uluslararası arenada tanınan yasal sınırları kabul etmeleri konusunda çağrı yaptı.

    "ERMENİSTAN'IN 29 BİN 743 KİLOMETREKARE TOPRAĞI VAR"

    Tarihi Ermenistan arayışının artık durması gerektiğini çünkü Ermenistan sınırlarının zaten belli olduğunu ve bunun 29 bin 743 kilometrekare olduğunu söyledi. Paşinyan iktidarı eleştirenlere yönelik de mesaj verdi. "Erivan’ın ortasında bir kafede oturup Kars hayali kurmak istiyorlar. Ama Erivan’ı kaybedecekler. Kapan’da otururken, Zangilan hayali kuruyorlar ama gerçek Ermenistan’ı, gerçek Kapan’ı kaybedecekler. " ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow