hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Paşinyan'dan ülkesine Türkiye ve Azerbaycan mesajı: ''Düşmanlığa son vermeliyiz''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in geçtiğimiz günlerde, Ermenistan ile "Barışa hiç olmadığımız kadar yakınız" açıklamasının ardından, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan olumlu mesaj geldi. Paşinyan, ''Türkiye ve Azerbaycan'la düşmanlığa son vermeliyiz.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ülkesine Türkiye ve Azerbaycan mesajı verdi. Paşinyan, 'Türkiye ve Azerbaycan'la düşmanlığa son vermeliyiz.' dedi. Başkent Erivan'da basın toplantısı düzenleyen Ermenistan Başbakanı, Ermenistan ve Azerbaycan arasında süren sınır belirleme çalışmaları ışığında bölgedeki durumu değerlendirdi.

    Paşinyan, Ermenistan'ın Türkiye ve Azerbaycan'la düşmanlığı yönetmek, azaltmak ve sonlandırmak istediğinin altını çizdi. "Ermenistan çevresindeki güvenlik garantileri sisteminin çalışmadığını dikkate alarak barışçıl bir gündem kabul ettik. Zira barışın tesisi, ülkemizin güvenliğini sağlayabilir. Barışçıl gündem bir güvenlik aracı olarak kabul edildi." ifadelerini kullandı.

    Azerbaycan'la sınırın belirlenmesinin Ermenistan için güvenlik garantileri oluşturduğunu söyleyen Paşinyan, "Ermenistan'ın Tavuş bölgesi'nden başlamak üzere sınırı işaretleme ve direkleri dikme süreci yüzde 90 oranında tamamlandı. Bu çalışma ilerledikçe, güvenlik garantilerinin oluştuğuna ve savaşın zemin kaybedip mantıksızlaştığına dair inanç da o kadar güçleniyor." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow