Pentagon'dan yeni Çin raporu

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon, Çin ile ilgili yeni bir rapor yayımladı. Raporda, Çin’in 2030'a kadar en az bin nükleer savaş başlığına sahip olacağı iddia edildi. Çin dışişleri raporu "Gerçekten uzak ve taraflı" diyerek eleştirdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Pentagon, "Çin nükleer başlık sayısını bine çıkartacak" dedi. Çin Dışişleri’nden ABD raporuna sert eleştiri geldi.
Amerikan Savunma Bakanlığı, kongreye sunulmak üzere "Çin ile ilgili askeri ve güvenliğe ilişkin gelişmeler" başlıklı bir rapor yayımladı.
Raporda Çin’in 2027'ye kadar 700 nükleer savaş başlığına sahip olacağı. Bu sayının 2030'a kadar bini aşacağı öne sürüldü. Raporda ayrıca Çin’in "barış zamanı nükleer savaşa hazırlık" durumunu "komut üzerine fırlat" seviyesine getirdiğine ve çok sayıda yeni silo inşa ettiğine dikkat çekildi.
Pekin, pentagon raporunu sert bir dille eleştirdi. Nükleer silahlar konusundaki taahhütlerini hatırlattı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!
Kritik temas öncesi Trump’tan Çin’e tarife mesajı: İndirim sinyali geldi, rakam açıkladı!
Rusya Zafer Günü’nü kutluyor: Kızıl Meydan'da gövde gösterisi! Putin, Kuzey Koreli askerleri selamladı...
Beyaz Saray'da yankılanan soru: First Lady nerede?