Petrol Kızılderililerin yüzünü güldürdü

ABD'de, hükümet tarafından kendilerine ayrılan arazide petrol çıkan yerliler, önemli düzeyde petrol geliri elde etmeye başladı.
Kuzey Dakota'daki yerli kabilelerinin bir milyon dönümlük (1000 kilometrekarelik) araziyi, çiftlikler yerine petrol kuyuları kaplamaya başladı.
Üç kabilenin yerleştirildiği bölgede yaşan Kızılderililer, hükümetin, kendilerine 1800'lü yıllarda hibe ettiği arazinin petrol zengini olduğunun sonradan anlaşıldığını belirtirken, Federal Hükümet için "eğer onlar burada milyarlarca varil petrol bulunduğunu bilselerdi bizi buraya yerleştirmezlerdi" ifadesini kullanıyorlar.
Petrol zengini bölgede faaliyette bulunan petrol şirketleri, Kızılderililere, şimdiye kadar 179 milyon dolarlık kira ödemesinde bulundu.
Hükümetten de yıllık 60-70 milyon dolar para alan Kızılderililerin, eğlence işletmelerine para yatırma yerine, bundan sonra daha akıllı altyapı yatırımlarına yönelecekleri belirtiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Vatikan'da papa seçimi başlıyor: En güçlü aday kim?
Pakistan sokaklarda, Hindistan tatbikatta: "Ateşle oynuyor"
Keşmir sorunu nedir? Hindistan ve Pakistan arasındaki en gerilimli fay hattı: 5 soru 5 yanıt...
Sindoor Operasyonu: Hindistan neden bu ismi seçti? İşte sebebi...
"Bu savaş Hindistan-Pakistan savaşı değil! Örtülü ABD-Çin savaşı"