Polis okulunda "bekaret testi" tartışması

Endonezya'da polis okullarına gitmek isteyen kadın adayların başvuru koşullarından biri de 'bakir olmak' olduğu için her başvuru döneminde bayanlar bekaret testi yaptırıp okula sunuyorlardı. Endonezyalı yetkililer bu uygulamaya son verileceğini açıkladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Aile işleri bakanı Tjahjo Kumolo "Bir kadın bir çok sebepten ötürü bekaretini kaybetmiş olabilir. Bu bir ölçü olmamalı. Bazı kadınların bakir oldukları halde bu belgeyi alamamaları da çok üzücüö dedi.
Uluslararası İnsan Hakları Gözleme Örgütü (HRW) yetkilileri uygulamayı "kadını küçük düşüren ve zarar veren bir uygulamaö olarak tanımladı.
Ulusal polis okulları yetkilileri ise iddiaları reddetti ve yapılan testi bekaret için değil 'rahim kanseri' olup olmadıklarını öğrenmek için istediklerini iddia etti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump'ın adımı sonrası akıllardaki soru: ABD, İran’ı vuracak mı? Abdulkadir Selvi yazdı
"İran’da rejim değişikliği" söylemleri... İddia: Trump ikna olmadı ama 'ani hamle' seçeneği masada
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak