hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin’den Reisi’nin ölümüyle ilgili yorum: Rus helikopterlerinde sorun çıkmadı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümüne neden olan içinde bulunduğu ABD menşeili helikopterin düşüşü halen tartışılıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Reisi'ye eşlik eden "İki helikopter Rus yapımı olduğu için düşmedi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ölümünün ardından tartışmaların uzun süre canlı kalacağı görülüyor. Tartışmaların en önemlisi ise düşen helikopterde ölen Cumhurbaşkanı Reisi’nin hayatı için ne gibi önlemlerin alınmadığı yönünde oluyor.

    Tartışmalara Rusya da katıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Reisi’nin Rus helikopterinde olsaydı yaşayacağını savundu. Belarus'a giderek Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüşen Putin, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümü hakkında Amerikan yapımı helikopteri sorumlu tuttu. Putin, "Heyetteki iki helikopter görevini tamamlamayı başardı çünkü Rus yapımıydı" ifadelerini kullanarak, Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümünün ardından ilişkilerinin devam edeceğini kaydetti.

    Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’da İran’daki helikopter kazasının asıl nedeninin Amerika’nın Tahran'a yıllardır uyguladığı yaptırımlar olduğunu söyledi ve “Bu alçakların, insanları taşıyan araçlara ambargo uygulama hakları yoktu. Rus gemilerine, bize, örneğin benim uçağıma yaptırımlar uyguladılar. Bu helikopterin 40 veya 50 yıldır faaliyette olması önemli değil, şirketlerinin de bakımını yapmasını yasakladılar” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow