PYD'den Suriye hükümetine çağrı: 'Afrin'e asker yerleştirin'

PYD'nin kontrolündeki Afrin Özyönetim Ofisi, Suriye devletine, "Egemenlik yükümlülüklerini yerine getirme ve sınırını korumak için Afrin'e asker yerleştirme" çağrısı yaptı. Ayrıca "Zeytin Dalı" harekatı karşısında yerleşim alanlarına çekilen YPG'lilerin, sivillerin yaşadığı binalara da keskin nişancılar yerleştirdikleri ifade edildi.
PYD-YPG, Suriye hükümetine çağrı yaparak "Bölgeyi koruyun ve Türkiye sınırına asker konuşlandırın" talebinde bulundu.
NATO'dan çarpıcı 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması
Afrin Özyönetim Ofisi'nden yapılan açıklamada, Suriye devletine "Afrin'e yönelik egemenlik yükümlülüklerini yerine getirme ve Afrin'e sınırının korunması için bölgeye asker yerleştirme" çağrısı yapıldı.
TSK'dan Afrin operasyonu açıklaması
Afrin Özyönetim Ofisi'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı" harekatı "Türkiye'nin işgali" diye nitelendirilerek, Suriye ordusunun sınırlarını ve Afrin bölgesini koruması gerektiği ileri sürüldü.
Ayrıca Hürriyet'in Şam rejimine yakınlığıyla bilinen Al Masdar sitesinden aktardığı haberde ise, açıklamayla PYD'nin son 6 yıldır Afrin'i koruduğunu ve Suriye ordusu devreye girdiğinde de korumayı sürdüreceğini vurguladığına dikkat çekildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da Friedrich Merz’e şok! 328 sandalyeli koalisyondan 310 oy çıktı: İlk turda başbakan seçilemedi…
Venüs’e Ulaşamadı, Dünya’ya Düşecek! ‘Kosmos 482’ Kontrolsüz Şekilde Yaklaşıyor… Tahminler Belli Oldu: Türkiye de Risk Altında!
Parti için katliam yapıyorlar! İsrail askerlerinden aşağılık eylem
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!