hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Reisi'nin kazası Yazıcıoğlu suikasti ile aynı mı?

    Reisinin kazası Yazıcıoğlu suikasti ile aynı mı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazası geçirdiği haberlerini akıllara, BBP Lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu suikastini getirdi. CNN Türk'te Ne Oluyor? programında "Reisi'nin kazası, suikaste kurban gittiği bilinen Yazıcıoğlu'nun kazası ile benzerlik taşıyor mu?" sorusuna yanıt arandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter, İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Berazin ile Erdeşiri köyleri arasındaki Dizmar ormanında sert iniş yapmış ve bölgeye arama-kurtarma ekipleri yönlendirilmişti. Flaş gelişme akıllara,  Yozgat'a gitmek üzere bindiği helikopterin 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'taki Keş Dağı'na düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu getirdi. "Reisi'nin kazası, suikaste kurban gittiği bilinen Yazıcıoğlu'nun kazası ile benzerlik taşıyor mu?" sorusu CNN Türk'te Ne Oluyor? programında konuşuldu.

    Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin benzerliklere şöyle dikkat çekti:

    Reisi'nin helikopterinin dışındaki helikopterlerin durumu bu olayı netleştirir. Onda da muhtemeldir ki İran'ın üst düzey yetkililerinin bulunduğu helikopterdir. Acaba o 2 helikopter nerde? Eğer o iki helikopter Reisi'nin helikopteri ile aynı rotayı izlemedilerse, onlar olumsuz hava şartlarını da bildikleri halde Reisi'nin helikopteri o rotadan gittiyse ve diğer iki helikopter farklı rotaya saptıysa ki zaten burada suikast ihtimali kuvvetleniyor. Yıllar önce yazdığım bir yazı vardı. Rahmetli Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştüğünde, sadece iki saat sonra Kahramanmaraş Emniyet İstihbarat Şube Müdürü diyor ki, "Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopter bulundu. Kendisi sağ ve ayağı kırık. Diğer kişiler yaralı olarak Göksun Hastanesi'ne getiriliyor" diyor. Fakat bu açıklama üzerine arama kurtarma çalışmaları duruyor. Enkaz 3 gün sonra bulunuyor. Belirtilen yerin 115 kilo metre ilerisinde bulunuyor ve Yazıcıoğlu'nun ayağı gerçekten kırık. Bu istihbaratçının Yazıcıoğlu'nun ayağının kırık olduğunu nerden bildiği bir sır. Başka bir tuhaflık helikopterdeki gazeteci rahmetli İsmail Güneş 112'yi arıyor yaralı olarak. Dakikalarca konuşuyor. 3 gün sonra cansız olarak bulunduğunda çenesi kırık olarak bulunuyor. Çenesi kırık olan bir insan 112 ile dakikalarca nasıl konuşabilir? Otopsi raporunda diyor ki Yazıcıoğlu düşme anından 1 saat sonra hayatını kaybetti. Oysa ki İsmail Güneş 112 ile konuşmasında "Siyah giyimli adamlar, kim bunlar ya." diyor. Kaza sonrası FETÖ'cüler helikopterden bazı paraçaları söküyorlar. GPS cihazı sökülüyor ve yakılıyor. Ve sonra o iki tane FETÖ'cü 15 Temmuz Cumhurbaşkanına suikast için Marmaris'e giden suikas timinden çıkıyor. Ve o ikisi şu an tutuklu. Şu da çok enteresan Yazıcıoğlu ölmeden önce 17 saniyelik bir gönrüntüsünü izlediğini söyleyen bir gazeteci var. Adı Ahmet Akpak. Ahmet Akpak, 2017 yılında şüpheli bir şekilde şeker komasından hayatını kaybediyor. O gazetecinin oğlu o görüntüleri Yazıcıoğlu ailesine göndereceğini söylüyor. Alper Akpak, o da bir hafta sonra İstanbul'da bir sokak kavgasında yine şüpheli bir şekilde hayatını kaybediyor. Yine emniyet içerisinde de arama çalışmalarını sabote eden 3 tane FETÖ'cü polis tespit ediliyor. Bu tür işlerde devlet içinde yuvalanmış kripto yapılar etkili olabiliyor. Yani İran'daki bugün yaşanan hadise de dış kaynaklı olma ihtimali çok kuvvetli ama içerdeki iktidar mücadelesinin sert mücadelenin bir yıl sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkilemek üzere harekete geçen dış güçlerle beraber bir suikast girişi olması muhtemel. Bununa dı Mossad olabilir, bunun adı başka bir ülkenin istihbaratı olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhsin Yazıcıoğlu suikastı ile benzerlikler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1- Helikopter bulunması zor bir yere düşüyor.
    2- Uçuşa uygun olmayan hava koşullarında uçuluyor.
    3- Helikopterin ilk açıklanandan başka bir yere düştüğü belirleniyor.
    4- Konum bildirecek cihazların hiçbirinden sinyal alınamıyor.
    5- “Önce kurtarıldı, durumu iyi” deniyor. Ancak sonra helikoptere bile ulaşılamadığı ortaya çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ şöyle konuştu:

    Bu saatten sonra sağ kurtulması ve ya şu saate kadar ulaşılamamış olması bana göre sağ olması ihtimalini minimize edilyor. Büyük ihtimal hayatlarını kaybettikleri yönünde açıklama yapılacak. Körfez basınında öldüğü teyit edildi diye haberler yapılıyor şu an. İran'dan resmi bir açıklama yok, artık kamuoyu hazırlama yönünde bir hazırlık mı var ondan mı yapılıyor, yoksa bir takım araştırma ve soruşturma neticesinde olayın net şeklinde açıklama mı yapılması bekleniyor bilinmiyor ama bu kadar zaman geçtikten sonra bu işin yaralı olarak, sağ olarak kurtulması ihtimalinin giderek azaldığı kanaatindeyim. Hamaney'in 'İran'da devlet işleri aksamaz' açıklaması bana göre tesadüf değil. O cümlenin arka planında sanki alınan bir haber var ama kamuoyu ile paylaşılmadığı kanaati var bende. Evet o bölge dağlık ve ağaçlık bir bölge, ulaşması zor bir bölge ama böyle bir yüzyılda böyle bir ortamda bu saate kadar kalmaması gereken bir hadise olarak yorumluyorum. Dolayısıyla sanki İran bu haberi aldı ama resmi açıklama için bazı soruşturma, araştırma ve ya bir toparlama süreci geçirdiği kanaatindeyim. Ya sabah saatlerin de ya da gecenin kör saatinde açıklanacağı kanaatindeyim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail-İran-ABD ayarlı bir suikast mi? Bendeki soru o... Bendeki kanaat sabotaj olduğu yönünde. Bizdeki Yazıcıoğlu suikasti ile örtüştürelim. Dikkat et sabotajı planlayanlar, gerçeğin ortaya çıkması için gönderdiklerini de ayarlayarak planladılar. Enkaza ulaşıldı, oradaki teknik anlamda bütün parçalar toplandı, hepsi incelemeye gitti. Zaten bu bir derin istihbari çalışma ile yapılan suikast ve sabotaj. Dolayısıyla bunu yapan sonrasında tedbirini alır. Bir şekilde o delilleri yok eder. Bu ciddi bir itibar kaybı. Dünya'ya "Reisi bir sabotaj sonucu düşürülmüştür" dersen bunun arkasındakini de açıklaman lazım. Bunu açıkladığında da eğer bir hedef devlet varsa; ABD ya da İsrail bizim çok konuştuğumuz. Bunu açıkladığın an bütün dünya kamuoyu nezdinde şu sorguya tabii tutulursun, 'demek ki İran kağıttan kaplan.' İki bin yıllık 3 bin yıllık Pers İmparatorluğu diyoruz ama iliklerine kadar girmişler, dibinde adamlar bir sabotaj gerçekleştirebiliyorlar. İtibarını zedelememek için ben açıklayacakları kanaatinde değilim. Muhtemel bunu bir kazaya bağlayıp bitirirler. Diğer türlü hedef devlet gösterdiği durumda buna bir karşılık göstermek gerekir. O işi başka bir boyuta getirir. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow