hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Reisi'nin ölümüne Batı nasıl tepki verdi?

    Reisinin ölümüne Batı nasıl tepki verdi
    expand
    KAYNAKBBC Türkçe

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahyan'ın ölümünün ardından Batı dünyasından tepkiler gelmeye başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ·        AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel’in tepkisinden birkaç saat sonra, Reisi ve diğer İranlı yetkililerin helikopterin düşmesi sonucu ölmesi nedeniyle taziyelerini sundu. Michel, AB’nin “samimi taziyelerini” sunmuştu.

    ·        Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Direktörü Rafael Grossi, Reisi'nin ölüm haberinin ardından Viyana'da nükleer güvenlikle ilgili uluslararası bir konferansta yaptığı konuşmada bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

    ·        NATO sözcüsü, sosyal paylaşım platformu X’te, Farsça yazdığı bir mesajla İran milletine başsağlığı diledi.

    ·        Fransa, Dışişleri Bakanlığı’ndan kısa bir açıklama yayımlayarak, taziyelerini iletti. Açıklamada, "Fransa, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahyan ve onlara eşlik edenlerin vefatının ardından İran İslam Cumhuriyeti'ne taziyelerini sunar" ifadesine yer verildi.

    ·        Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, "İran Cumhurbaşkanı'nın trajik ölümünden derinden etkilendiğini" söyledi. 2010 yılında Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin ölümüne yol açan uçak kazasını hatırlatan Duda, şunları söyledi: "Siyasi ve sosyal seçkinlerin ani kaybının insanların kalplerinde ve ülkede yarattığı şok ve boşluk duygusunu biliyoruz. Bu nedenle özel bir anlayışla, hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve İran halkına dualarında ve acılarında eşlik ediyoruz.”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow