Rus basınından Türkiye iddiası

Rusya ve Türkiye’nin 2020 yılında ikinci S-400 füze sistemlerinin sevkiyatı için kontrat imzalamayı planladığı duyuruldu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Rus TASS Ajansı'na konuşan adı açıklanmayan bir "askeri bir diplomatik" kaynak, “2020 yılının Mayıs-Haziran aylarında birinci kompleksin sevkiyatının tamamlanmasının ardından, aynı yıl içinde Türkiye’ye 2021 yılında ikinci S-400 kompleksinin sevkiyatının yapılması için yeni kontrat imzalanması planlanıyor. Sevkiyat kurallarının içeriği ilk kontrat gibi olacak” dedi.
Kaynak tarafından verilen bilgilere göre, yeni belgede üretimin kısmen lokalizasyonu belirlenecek ve Türk şirketleri Rus lisansına göre kritik önem taşımayan S-400 parçalarını hazırlayacaklar.
Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi ve “Rosoboroneksport” ise bu konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD saldırıları sonrası İranlılar meydana indi: Savaşacağız, öleceğiz, teslim olmayacağız
SON DAKİKA ABD İRAN'I VURDU MU: Amerika İran'ı Vurdu Mu? ABD, İran-İsrail Savaşına Dahil Oldu Mu? Gözler Arakçi ve İran ABD Son Dakika Gelişmelerinde
ABD'nin amacı İran'da rejim değişikliği mi? Tahran'a mesaj gönderildi
Çin Medyasında Böyle Yankılandı: ABD, Irak’ta Yaptığı Hatanın Aynısını İran’da Tekrarlıyor!
Guterres’ten İsrail-İran gerilimi uyarısı: “Bölge uçurumun kenarında, çatışma kontrolden çıkabilir”