Rus Donanması'na ait uçak gemisinde yangın çıktı

Rus Donanması'na ait tek uçak gemisi Amiral Kuznetsov'da yangın çıktı. Rus devlet haber ajansları Tass ve RIA Novosti'nin haberlerine göre, Rus Donanması'nın amiral gemisi Amiral Kuznetsov'da, Kuzey Kutbu'ndaki Murmansk Limanı'nda bir tersanedeki onarım çalışmaları sırasında "ufak çaplı" bir yangın çıktı.
Her iki haberde de geminin bakımını yürüten devlete ait United Shipbuilding Corporation'ın (USC) Dikrektörü Aleksey Rakhmanov'un yangının hızla söndürüldüğü ve can kaybının yaşanmadığı yönündeki ifadelerine yer verildi.
Aralık 2019'da aynı gemide çıkan bir yangında bir kişi ölmüş, 12 kişi de yaralanmıştı.
Euronews Türkçe'deki habere göre bir önceki yıl da bir vincin, gemiyi tutan yüzer iskelenin batmaya başlamasının ardından güvertesine çarpması sonucu detayı açıklanmayan bir hasar meydana gelmişti.
Yine 2016'da Akdeniz'deki bir görev sırasında Amiral Kuznetsov'a inmeye çalışan Su-33 tipi savaş uçağının güvertede duramayarak denize düştüğü bildirilmişti.
Aynı yılın kasım ayında ise Mig-29 tipi savaş uçağı aynı uçak gemisine iniş için yaklaştığı sırada düşmüştü.
Bu arada Rakhmanov, haziran ayında Rus medyasına verdiği demeçte, Amiral Kuznetsov'un 2024 yılı başlarında hizmete dönmesini beklediklerini dile getirmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çernobil kalkanına kamikaze! Cevabını arayan soru: Amaç Trump’ın planını engellemek mi?
Gastronomi adımı süper lüks markaların önlenemez düşüşünü engelleyebilecek mi?
Bianca Censori ve Kanye West boşanıyor mu? Grammy'deki görüntüler çok konuşulmuştu...
Ticaret savaşında yeni perde: Trump 'karşılıklı tarife' dedi, imzayı attı! AB ve BRICS'e mesaj...
Elon Musk ve DOGE tartışmaların merkezinde: ABD'de 14 eyalet dava açtı