Rus kozmonotlar 7 saatlik uzay yürüyüşü gerçekleştirdi

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) bulunan Sergey Prokopyev ve Dmitry Petelin adlı kozmonotların 7 saat 11 dakikalık uzay yürüyüşünü tamamladıklarını açıkladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevli Rus kozmonotlar uzay yürüyüşüne çıktı. Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Sergey Prokopyev ve Dmitry Petelin adlı kozmonotların dün TSİ 23.00’de Poisk modülünden çıkarak uzay yürüyüşüne başladıkları ve 7 saat 11 dakika sonra uzay yürüyüşünü tamamladıkları aktarıldı.
Rus kozmonotlar, ISS içindeki başka bir Rus kozmonot olan Andrei Fedyaev tarafından kontrol edilen robotik kol yardımıyla Rassvet modülünden Nauka modülüne bir hava kilidi odasının yerini değiştirdi.
Rusya'nın en büyük ve en gelişmiş araştırma tesisi olan Nauka çok amaçlı laboratuvar modülü geçtiğimiz yıl temmuz ayında Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmişti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!