Rus ve ABD'li diplomatların "Suriye" toplantısı iptal edildi

Hollanda'nın Lahey kentinde Rus ve ABD'li diplomatlar arasında bu hafta içinde yapılması planlanan Suriye konulu toplantının iptal edildiği bildirildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
AP haber ajansına konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Suriye krizine siyasi bir çözüm bulmak amacıyla düzenlenecek uluslararası konferans konusunun görüşeleceği toplantının iptal edildiğini söyledi.
Yetkili, ABD Dışişleri Müsteşarı Wendy Sherman ve ABD Şam Büyükelçisi Robert Ford'un Rus mevkidaşlarıyla yapacakları görüşmenin, ABD'nin Suriye'de kimyasal silahlar kullanıldığı iddialarına ilişkin süregelen değerlendirmeleri nedeniyle iptal edildiğini belirtti.
ABD yönetimi, Beşşar Esed hükümetinin Suriye'de kimyasal silahlar kullanmış olduğuna ilişkin elinde delil bulunduğunu savunuyor.
Yetkili, Suriye'de siyasi bir çözüme ihtiyaç bulunması nedeniyle, iptal edilen toplantının ileriki bir tarihte yapılacağını kaydetti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran füzeleri yağarken, İsrail'de öfke yaratan açıklama: Netanyahu'nun ödediği 'ağır bedel' oğlunun düğününü ertelemekmiş
Trump’a oy verenlere “ABD, İran-İsrail savaşına dahil olmalı mı?” sorusu yöneltildi: İşte anket sonuçları…
Rusya'dan Hamaney Uyarısı: “Pandora’nın Kutusu Açılır”
Rusya’dan uyarı: ÇERNOBİL benzeri felakete yol açabilir! İran’da ‘Buşehr’ endişesi…
'Sığınak avcısı' bomba gündemde: İran'ın 'nükleer kalbi' Fordo'yu yıkabilecek güçte mi?