Rusya: Hava operasyonlarında 28 bin terörist öldürüldü

Rusya, Suriye'de devam eden hava operasyonlarında bugüne kadar 28 bin IŞİD ve El Nusra militanını öldürdüğünü açıkladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
RIA Novosti'nin haberine göre, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Yevgeni Lukyanov, “Rusya'nın gerçekleştirdiği operasyonlarda 28 bin IŞİD ve El Nusra militanı etkisiz hale getirildi" dedi.
Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de düzenlenen güvenlik konferansında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lukyanov, “Tahminlerimize göre geçen yıl 30 Eylül'de hava operasyonlarımız başladığında, 80 bin civarında IŞİD ve El Nusra militanı vardı. Bugüne kadar 28 bini etkisiz hale getirildi. Bunda Suriye ordusunun da katkısı var" diye konuştu.
Lukyanov, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin son iki yılda düzenlediği operasyonlarda ise 5 bin civarında militanın öldürüldüğünü bildirdi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?