Rusya -Ukrayna savaşında son durum! Zelenskiy duyurdu: 74 yerleşim yeri kontrol altında

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna güçlerinin Rusya’nın Kursk bölgesinde ilerlemeye devam ettiğini belirterek, "74 yerleşim yeri Ukrayna'nın kontrolü altında" ifadelerini kullandı.
Ukrayna’nın Rus topraklarında ilerleyişi devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Syrskyi ile sürekli temas halinde olduğunu belirterek, Syrskyi’den düzenli olarak cephedeki durum ve Kursk bölgesindeki operasyonlar hakkında rapor aldığını ifade etti.
"BİR SONRAKİ ADIMLARIMIZ İÇİN HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR"
Zelenskiy, "Zorlu ve yoğun çatışmalara rağmen güçlerimiz Kursk bölgesinde ilerlemeye devam ediyor. 74 yerleşim yeri Ukrayna'nın kontrolü altında, buralarda denetimler ve tedbirler uygulanıyor. Bu bölgeler için insani çözümler geliştirilmeye devam ediliyor. Savaşçılarımıza kahramanca hizmetleri için minnettarım. Bir sonraki adımlarımız için hazırlıklar devam ediyor" dedi.
Ukrayna ordusu, 6 Ağustos'ta Rusya'nın Kursk bölgesine saldırı başlatmış ve yaklaşık bin kilometre karelik alanı kontrol altına almıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…
Trump'tan ikinci başkanlık dönemine ilişkin açıklama: 100 günde 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik!
İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintisinin nedeni ne? İşte öne çıkan 4 senaryo...
Toplantı bitti, gözler Vatikan'da! Yeni Papa ne zaman seçilecek?