Rusya Ukrayna’yı füzeyle vurdu: 5'i çocuk 34 yaralı

Rusya, Ukrayna’nın Dnipropetrovsk bölgesinde bir yerleşim yerine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda 34 kişi yaralandı.
Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko, Dnipropetrovsk bölgesindeki Pavlohrad kentinde sivil yerleşim yerinin Rus füzesinin hedefi olduğunu duyurdu. Gerashchenko, 34 kişinin yaralandığını, aralarında 5 çocuğun da bulunduğu belirtti.
18 FÜZEDEN 15’İ İMHA EDİLDİ
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ise Ukrayna genelinde hava savunma sistemlerinin 18 füzeden 15’ini havada imha ettiğini duyurdu. Son bir hafta içinde Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik füze ve roket saldırıları artış gösterdi.
UMAN’DA 23 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
Rusya’nın Ukrayna’nın Uman kentinde düzenlediği roket saldırısında 23 kişi hayatını kaybetmişti. Ukrayna Acil Durumlar Servisi, “Saldırı sonrası çok katlı binanın bir bölümü yıkıldı. Arama kurtarma çalışmaları bir günden fazla sürdü ve tamamlandı. Ne yazık ki 6’sı çocuk, 23 kişi hayatını kaybetti. 17 kişi kurtarıldı ve 19 kişi de yaralı” açıklamasını yapmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Beyaz Saray'da yankılanan soru: First Lady nerede?
Altından Daha Değerli: Çin Getirdi, İngiltere'ye Gönderildi! Yarım Asır Sonra 'Bir İlk' Olma Özelliği Taşıyor...
Yeni Papa belli oldu: İsim tercihi ‘tesadüf değil’…
HABER... İşte yeni Papa! Tarihte bir ilk yaşandı
Dünyanın en mutlu şehirleri belli oldu! İlk 3'te iki Avrupa, bir Asya kenti...